Pedrera de les Codinoies

Like: 97

Explotació geològica de gran extensió situada a pocs metres de distància del mas de les Codinoies, a tocar del terme municipal de Sant Julià de Vilatorta. Presenta una planta lleugerament rectangular i s’hi extreien blocs de “gres molsa” mitjançant la tècnica del serratge.

Geològicament parlant, el terme de Folgueroles presenta una unitat molt homogènia i compacta de gres de gra fi i mitjà format durant el període de l’Eocè. Aquest material presenta unes tonalitats de color groguenc, verdós i blavós, i es caracteritza per la seva ductilitat i facilitat amb la que es pot treballar.

Aquests trets fan que sigui un material molt apreciat per a la construcció i el modelatge d’obres artístiques. El “gres molsa” d’aquesta pedrera està identificada com una arenita de gra mitjà de composició essencialment silícica, amb una coloració verdosa.


Comparteix:


Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa.
Esperem rebre les teves aportacions!